Чому дорожчає український хліб?

Булочки, батони, тістечка і рогалики. Такі звичні для українців недорогі хлібобулочні вироби вже незабаром можуть стати в рази дорожчими. Або ж узагалі – зникнуть з полиць.

Через нові тарифи на газ опалювати пекарні стало удесятеро дорожче. Оплата газу за новими тарифами за один робочий день у січні обійдеться в понад 500 000 гривень замість 30 000. Окрім комунальних тарифів, також зросла ціна на основну сировину для хлібозаводів – зерно.

Дивіться репортаж DW:

Кабмін увів держрегулювання цін на низку продуктів

Нагадаємо, Кабмін запровадив граничний рівень торгової надбавки на хліб та батон. До кінця дії карантину, запровадженого через пандемію, роздрібні продавці не можуть встановлювати націнку понад 10%.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/business/economics/4436624-chomu-dorozhchaie-ukrainskyi-khlib

Previous post Вартість нафти Brent перевищила $85 за барель
Next post Головні ризики для світу й України. Доповідь ВЕФ